İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ

İş Güvenliği Uzmanlığı Hizmetleri

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6, 7 ve 8 inci maddeleri gereği işverenler iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlamakla yükümlüdür. İş güvenliği uzmanlığı hizmetleri  6331 sayılı kanun ve yönetmelikleri ile tanımlanmıştır. İş güvenliği uzmanları, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bağlı yönetmelikler çerçevesinde belirlenmiş görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında çalışma ortamını ve çalışma prosedürünü analiz eder, iş yerlerinde güvenlik, sağlık ve çevre ile ilgili yapılması gereken düzenlemeleri tespit eder, düzenleyici ve önleyici faaliyetlerde bulunurlar.

RİSK ANALİZİ

İş kazaları ve meslek hastalıkları risklerini önlemek amacıyla tehlike ve risk analizi çalışmalarını işletme esaslarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gerçekleştirmekteyiz.

Risk Analizi iş kazası önlemenin, tedbir almanın ve iş güvenliği kavramının ayrılmaz bir parçasıdır. Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 ile resmi bir kimliğe kavuşan kavram İş Sağlığı ve Güvenliği kavramının da temel taşlarından biridir.

 

Amacı çalışanları, çalışma ortamından ve yapılan işten kaynaklanabilecek tehlikeleri, tehditleri, zaman içinde oluşabilecek sağlık sorunlarından korumak, olabilecek tehdit ve tehlikeleri önceden hesaplayarak alınacak tedbirleri somutlaştırmaktır.

Bizimle İletişime Geçmek İçin

Biz sizi arayalım ,mail atmak için butona tılayın.

TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ

İlk Yardım Eğitimleri ve Sertifikasyonu

Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitimleri ve ilk yardım eğitim sertifikası İlk Yardım Eğitim Merkezimizin başarı güvencesi ile hayat kurtarıyor.

Tüm işyerleri için yasa gereği zorunlu hale getirilmiş olan, ilk yardım eğitim sertifikasına sahip personel bulundurma yükümlülüğü tehlike sınıflarına göre en az aşağıdaki oranlarda belirlenmiştir.

Çok tehlikeli sınıfına dahil iş yerlerinde her 10 kişide en az 1 kişi.

Tehlikeli sınıfına dahil iş yerlerinde 15 kişide en az 1 kişi.

Az tehlikeli sınıfına dahil iş yerlerinde ise 20 kişide en az 1 kişi.

Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitim sertifikasına sahip olmak zorundadır.

Toplamda 16 saatlik sınıf/teorik ve uygulama eğitim aşamalarından oluşan eğitim programları, Sağlık Bakanlığı onaylı ve konusunda yetkin eğitim kadroları tarafından uygulanmaktadır.

%95’ in üzerinde başarı oranına sahip ilk yardım eğitim programları, işveren ve/veya katılımcıların ihtiyaçları doğrultusunda İlk Yardım Eğitim Merkezimiz veya uygun görülen ve mevzuata uygun farklı bir lokasyonda ( örneğin işyeri ) uygulanabilmektedir.

[dt_fancy_image image_id=”275″ width=”400″ height=”300″]
[dt_fancy_image image_id=”273″ width=”400″ height=”300″]
[dt_fancy_image image_id=”274″ width=”400″ height=”300″]
[dt_fancy_image image_id=”276″ width=”400″ height=”300″]
[dt_fancy_image image_id=”278″ width=”400″ height=”300″]
[dt_fancy_image image_id=”678″ width=”400″ height=”300″]

Hizmetlerimizden Bazıları

Periyodik Sağlık Tetkikleri

Çalışanın kişisel özellikleri, iş yerinin tehlike sınıfı ve işin niteliği öncelikli olarak göz önünde bulundurularak uluslararası standartlar ile işyerinde yapılan risk değerlendirmesi sonuçları doğrultusunda; a) Az tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç beş yılda bir, b) Tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç üç yılda bir, c) Çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç yılda bir defa olmak üzere periyodik muayene tekrarlanır.
[dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″ el_width=”60px”]

Patlamadan Korunma Dokümanı

Çalışanları sağlık ve güvenlik yönünden işyerlerinde oluşabilecek patlayıcı ortamların tehlikelerinden korumak amacıyla, alınması gereken önlemlerin yer aldığı patlamadan korunma dokümanın ilgili işyerleri için hazırlanması ve gerekliliklerinin yapılması zorunludur. Bu çalışma ile işyeri ve çalışanların güvende tutulması amaçlanmaktadır. İşyerindeki patlama riskleri, bölge sınıflandırması, patlamaya yol açabilecek ekipmanın değerlendirildiği ve tüm güvenlik önlemlerinin belirtildiği doküman, farklı sektörlerde deneyimli uzmanlarımız tarafından güncel teknik bilgi ve mevzuat kapsamında hazırlanmaktadır.
[dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″ el_width=”60px”]

İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ

Bilindiği gibi İlkyardım Yönetmeliği gereği sadece Sağlık Personeli sıfatı taşıyanlar İlkyardım Eğitmeni olabilmektedir. Sizlerde Bakanlığın belirlediği Sağlık Çalışanı iseniz; İlkyardım Eğitici Eğitimi Programlarına katılabilir ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı “İlkyardım Eğitmeni” Sertifikası alabilirsiniz.
[dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″ el_width=”60px”]

TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ

Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitimleri ve ilk yardım eğitim sertifikası İlk Yardım Eğitim Merkezi başarı güvencesi ile hayat kurtarıyor. Tüm işyerleri için yasa gereği zorunlu hale getirilmiş olan, ilk yardım eğitim sertifikasına sahip personel bulundurma yükümlülüğü tehlike sınıflarına göre en az aşağıdaki oranlarda belirlenmiştir. Çok tehlikeli sınıfına dahil iş yerlerinde her 10 kişide en az 1 kişi. Tehlikeli sınıfına dahil iş yerlerinde 15 kişide en az 1 kişi. Az tehlikeli sınıfına dahil iş yerlerinde ise 20 kişide en az 1 kişi. Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitim sertifikasına sahip olmak zorundadır.
[dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″ el_width=”60px”]

YANGIN ARAMA KURTARMA EĞİTİMLERİ

Yangın, tüm iş yerleri için potansiyel bir tehlikedir. Bazı iş yerleri ise çalıştıkları sektör yönünden diğerlerine göre daha fazla yangın riski altındadır. İşveren, yangın riskini azaltmak için mümkün olan her şeyi yapmalıdır! Yangın ve arama kurtarma eğitimi de bunlardan birisi ve belki de en önemlisi. Olası bir yangında çalışanların yangını önleyici reaksiyonlarda bulunması hayat kurtarıcıdır. Ancak yangın ve arama kurtarma eğitimi alınmayan iş yerlerinde yangın tüpü kullanımı dahi tam anlamıyla bilinmediği için yangın kolayca yayılabiliyor. Yangın ve arama kurtarma eğitimi alan çalışanlar, yangının oluşmasını veya yayılmasını engelleyecek kararlar alabilir. Yangın ve arama kurtarma eğitimi alması gereken kişi sayısı, iş yerinin tehlike sınıfına göre değişkenlik gösterir. Az tehlikeli sınıf: 50 çalışandan en az 1 kişi Tehlikeli sınıf: 40 çalışandan en az 1 kişi Çok tehlikeli sınıf: 30 çalışandan en az 1 kişi
[dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″ el_width=”60px”]

YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİ

Yüksekte Çalışma Eğitimi Yüksekte çalışmak, özellikle inşaat sektöründe iş kazalarının en büyük sebeplerinden birisidir ve yüksekte çalışma konusunda herhangi bir önlem alınmadığı takdirde kaza riskleri önlenemez. Yüksekte çalışma eğitimi sayesinde işçiler yükseklikte çalışırken nasıl önlemler alması gerektiğini öğrenir. Kimler Yüksekte Çalışma Eğitimi Almalı? Yüksekte çalışma eğitimi, iş yerinde yüksek yerlerde çalışmak zorunda olan herkes için uygundur. “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında yüksek yerlerde çalışan tüm işçilerin yüksekte çalışma eğitimi alması yasal bir yükümlülüktür.
[dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″ el_width=”60px”]

İŞİMİZ ,İŞ GÜVENLİĞİNİZ.

İletişim Bilgileri

Başakşehir, İkitelli Organize San. Mah., Giyim Sanatkarları Sanatkarları Sitesi 2. Ada A Blok 211, 34306 İstanbul

(0212) 687 78 78

info@onayosgb.com

Pazartesi – Cuma 09:00 – 18:00

İletişim Formu

Aklınıza Takılan Sorular İçin İletişim Formu Doldurabilirsiniz

[dt_contact_form fields=”name,email,telephone,message” message_height=”4″ required=”name,email,telephone,message” button_title=”Mesajı İlet”]